'PKK operasyonuna katılacağını söylüyor ancak bu durum mümkün değil'

Düzenleyen:
'PKK operasyonuna katılacağını söylüyor ancak bu durum mümkün değil'

DÜNYA Haberleri

KDP Başkanlık Konseyi Üyesi ve Peşmerge Komutanı Avni, "PKK, sosyal medya üzerinde Musul'u kurtarma operasyonuna katılacağını söylüyor ancak böyle bir durum mümkün değil." dedi.

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Mesut Barzani liderliğindeki Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) Başkanlık Konseyi Üyesi ve Peşmerge Komutanı Ali Avni, PKK'nın Musul'u kurtarma operasyonuna katılmasının mümkün olmadığını belirterek, "Bölgede tehlikeli bir silah haline geldiler. Kürtler dışında farklı ülkeler için kiralık tetikçi gibi çalışıyorlar" dedi.

Avni, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "PKK, sosyal medya üzerinde Musul'u kurtarma operasyonuna katılacağını söylüyor ancak böyle bir durum mümkün değil. Onların sahası Şengal (Sincar) veya Musul değil. Daha önce de bunu birçok defa dile getirdik. PKK, İran ve İbadi hükümetinin amaçları doğrultusunda Şengal'de kalıyor, Kürtler için değil" ifadelerini kullandı. 

IKBY Tartışmalı Bölgelerden Sorumlu Bakanı Nasrettin Sait ise DAEŞ ile mücadele adı altında bölgeye çok sayıda milis ve illegal örgütün geldiğini hatırlatarak, "PKK, bölgede kalıp, kamp kuracağına dair herhangi bir bilgilendirme yapmadı ve şu anda bile kimseyi dinlemiyor. DAEŞ'ten dolayı Musul halkının başına büyük felaketler geldi. Eğer bu şekilde devam ederse, DAEŞ sonrası söz konusu örgütler arasında çatışma çıkması yüksek ihtimal" yorumunu yaptı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...