HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Irak'ta Nasır köyü DAEŞ'ten geri alındı

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Irak'ta Nasır köyü DAEŞ'ten geri alındı
Irak, Haber

DÜNYA Haberleri  / AA

Irak ordusunun, Musul'un Mahmur ilçesinde terör örgütü DAEŞ'in kontrolündeki stratejik öneme sahip Nasır köyünü kontrol ettiği ve Geyara kasabasına doğru ilerlediği bildirildi.

Mahmur ilçesinde yer alan "Ninova Ortak Operasyonlar Komutanlığı" Basın Sözcüsü Firas Beşar Sebri AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Terör örgütü DAEŞ'in kontrol ettiği Nasır köyü yapılan operasyon sonucu geri alındı ve çok sayıda militan da etkisiz hale getirildi. Güçlerimizin ilerleyişi devam ediyor" ifadelerini kullandı.

Sebri, "Militanlar, güçlerimizin ilerleyişini engellemek için mevzilerimize bomba yüklü araçlar ile saldırı gerçekleştirdi. Aynı zamanda, terk ettikleri köylerin etrafına mayın döşüyor" dedi. 

Irak ordusuna ait güçlerin söz konusu köyü geri almasından sonra, yönelecekleri hedefin, Musul ve Mahmur ilçesini birbirine bağlayan Geyara kasabası olduğu öğrenildi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...