UNDP Başkanı Clark BM Genel Sekreterliğine aday

Düzenleyen: / Kaynak: AA
UNDP Başkanı Clark BM Genel Sekreterliğine aday

DÜNYA Haberleri  / AA

Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) Başkanı Clark, BM Genel Sekreterliği için adaylığını açıkladı.

Yeni Zelanda Başbakanı olarak 1999'dan 2008'e kadar görev yapan Clark, Genel Sekreterlik yarışına katıldığını, ülkesinin New York'ta bulunan BM Daimi Temsilciliğinde yöresel müzik eşliğinde düzenlenen basın toplantısında duyurdu.

Clark, BM Güvenlik Konseyi (BMGK) daimi üyelerinin gücünün düşürülmesiyle ilgili soruya, "BMGK üyeliğinin ve her bir üye ülkenin öneminin farkındayım." diye cevap verdi.

Clark, daha önceki bir açıklamasında da Almanya, Japonya, Hindistan ve Brezilya'nın BMGK'ya daimi üye olması konusunda reform yapılmasını istediğini bildirirken, Afrika devletlerinin de 21'inci yüzyılın gerçeklerini yansıtması açısından BMGK'da daimi üye olarak temsil edilmesinden yana olduğunu belirtmişti.

İlk defa daha şeffaf bir şekilde gerçekleştirilen BM Genel Sekreterlik yarışında adaylığını açıklayan 4'üncü kadın aday olan Clark, bunlar arasında Avrupalı olmayan tek isim.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...