HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Tunus Libya'daki diplomatik misyonlarını yeniden açıyor

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Tunus Libya'daki diplomatik misyonlarını yeniden açıyor
Tunus , Haber

DÜNYA Haberleri  / AA

Tunus Dışişleri Bakanlığı, Libya'nın başkenti Trablus'taki diplomatik misyonları ve konsolosluğunun yeniden açılacağını duyurdu.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, Ulusal Mutabakat Hükümeti (UMH) Başkanlık Konseyi'nin başkent Trablus'a intikalinin ardından, Libya'daki siyasi süreci desteklemek için başkentteki diplomatik misyonlar ile konsoloslukların açılması yönünde karar alındığı belirtildi.

Kararın arkasında, iki halkı birbirine bağlayan kardeşlik duyguları olduğu, ülkelerinin istikrar ve güvenliğini yeniden sağlanmalarında Libyalı kardeşlerine destek vermek istedikleri kaydedilen açıklamada, kararın ayrıca iki ülke arasındaki ilişkilerin geliştirilmesine katkı sunacağı ifade edildi.

Tunus makamları, 2014 yılının ocak ayında Trablus'taki büyükelçiliklerinin, 2015 Haziranında konsolosluk çalışanlarının kaçırılmasının ardından da konsolosluğun kapatılması yönünde karar almıştı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...