Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Filistinli Bergusi Nobel Barış Ödülü adayı

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Filistinli Bergusi Nobel Barış Ödülü adayı

DÜNYA Haberleri  / AA

İsrail'de 2002 yılından beri tutuklu bulunan İntifada Hareketi'nin önderlerinden Filistinli Mervan el-Bergusi'nin, Nobel Barış Ödülü'ne aday gösterildiği bildirildi.

Tunuslu Gazeteciler Sendikası'nda "Filistin Toprak ve Esir Günü" adlı panelde konuşan Mervan el-Bergusi'nin eşi Avukat Fedva el-Bergusi "Güney Amerika'dan direnişçi ve Nobel Barış Ödüllü Adolfo Pérez Esquivel, Mervan el-Bergusi’yi Nobel Barış Ödülü’ne aday gösterdi" dedi.

Bergusi, üst düzey uluslararası bir komitenin, eşinin ve tüm Filistinli esirlerin serbest bırakılmasına destek için çalışmalar yürüttüğünü dile getirdi.

"Mervan'ın adaylığı Filistin direnişinin meşruiyetine bir destektir"
Esquivel'in Bergusi'yi Nobel Barış Ödülü'ne aday göstermesinin tüm Filistinli esirler için onur olduğunu belirten Bergusi, "Mervan'ın adaylığı Filistin direnişinin meşruiyetine bir destektir" şeklinde konuştu.

Panelde konuşan Tunuslu Gazeteciler Sendikası (TGS) Başkanı Naci el-Baguri de "Sendika esir ve direnişçi Mervan el-Bergusi'nin Nobel Barış Ödülü'ne adaylığını desteklemeye karar vermiştir" dedi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...