Panama belgelerinde Fransız aşırı sağcı lider Le Pen'in de ismi geçiyor

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Panama belgelerinde Fransız aşırı sağcı lider Le Pen'in de ismi geçiyor

DÜNYA Haberleri  / AA

Panama belgelerinde yer alan iddialarda Fransız aşırı sağcı lider Marine Le Pen'in de ismi geçiyor.

Fransa'da aşırı sağcı Ulusal Cephe (FN) lideri Marine Le Pen'in, merkezi Panama'da bulunan hukuk firması Mossack Fonseca'yla yakın olduğu iş adamları aracılığıyla işbirliği yaparak seçim kampanyasını finanse ettiği iddia edildi.

Uluslararası Araştırmacı Gazeteciler Konsorsiyumu (ICIJ) tarafından paylaşılan belgelerde yer alan bilgilere göre Le Pen'in iş adamları Frederic Chatillon ve eski muhasebe sorumlusu Nicolas Crochet aracılığıyla hukuk firması Mossack Fonseca'ya Asya ve Karayiplerde şirketler kurdurduğu ve böylelikle vergiden kaçırılan gelirlerin seçim kampanyalarının finansmanı için kullanıldığı öne sürüldü.

Chatillon'un, Hong Kong, Singapur, Britanya Virjin Adaları ve Panama'da kurulan paravan şirketler aracılığıyla off-shore trafiği gerçekleştirerek Fransa'daki parayı ülke dışına kaçırdığı ve Fransa'daki kara para aklama sisteminden kurtulmak için naylon fatura kullandığı iddia edildi.

Le Monde gazetesine konuşan Chatillon ise Asya ülkelerinde yaptığı yatırımların Le Pen'in seçim kampanyasıyla ilişkili olmadığını söyledi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...