Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

'YPG Prag'da dernek statüsü altında faaliyete geçti'

Düzenleyen: / Kaynak: AA
'YPG Prag'da dernek statüsü altında faaliyete geçti'

DÜNYA Haberleri  / AA

Türkiye'nin Prag Büyükelçisi Bigalı, PYD'nin Prag'da temsilcilik açmasına ilişkin, "YPG Avrupa ofisi, burada dernek statüsü altında faaliyete geçti. Görünüşte öyle bir kılıf uydurmuşlar." dedi.

Türkiye'nin Prag Büyükelçisi Ahmet Necati Bigalı, terör örgütü PKK'nın kolu PYD'nin silahlı kanadı YPG'nin Çek Cumhuriyeti'nin başkenti Prag'ta ofis açmasını AA muhabirine değerlendirdi.

Terör örgütü temsilcilerinin, Prag'ta temsilcilik açtıklarını açıklamalarından önce, eylül ayında Çek Cumhuriyeti'ne geldikleri ve savunma komitesi tarafından kabul edildikleri yönündeki haberleri değerlendiren Bigalı, Türkiye'nin bu konuda Çek makamları nezdinde her türlü girişimde bulunduğunu vurguladı.

Söz konusu girişimler karşısında örgütün kendi faaliyetlerini gizlemeye çalıştığına işaret eden Bigalı, "Fakat bu YPG Avrupa ofisi, burada dernek statüsü altında faaliyete geçti. Görünüşte öyle bir kılıf uydurmuşlar. Fakat biz YPG'nin bir ofisi olarak kabul ediyoruz. Biz gerekli girişimlerimizi yaptık." dedi.

"Türkiye için kabul edilebilir bir durum değil"
Örgütün dernek kılıfı altına gizlenmeye çalışmasına rağmen, Çek makamlarının Türkiye'nin girişimlerine kayıtsız kalmadığına dikkati çeken Bigalı, şunları kaydetti:

"Çek makamları bize bunun bir dernek olduğunu, yasalara göre kurulduğunu, ve Avrupa Birliği'nin terör örgütleri listesinde yer almadığı cihetle, şu aşamada herhangi bir işlem yapamayacaklarını, ama resmi makamların takip ve gözlemi altında olacağını, yasa dışı işlere bulaşmaları halinde gereğinin yapılacağının teminatını verdiler. Böyle bir ofisin burada faaliyete geçmesi Türkiye için kabul edilebilir bir durum değil. Bunu defaatle de Çek makamlarının dikkatine getirdik."

Terör örgütü PKK'nın kolu PYD'nin silahlı kanadı YPG'nin Prag'ta ofis açtığını duyurması üzerine, Çek Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı yaptığı yazılı açıklamada, "Çek Cumhuriyeti, 'Suriye Kürdistanı' diye isimlendirilen bağımsız ve özerk yapıyı tanımıyor. Bunun neticesinde 'Suriye Kürdistan'ı isimli hiçbir siyasi temsilciliği de tanımıyoruz.'' ifadelerine yer vermişti.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...