İngiltere'de 'Nepalli çocuklar' iddiasına soruşturma

Düzenleyen: / Kaynak: AA
İngiltere'de 'Nepalli çocuklar' iddiasına soruşturma

DÜNYA Haberleri  / AA

Nepal'deki depremden kurtulan öksüz ve korunmasız çocukların İngiliz ailelere köle olarak satıldığı iddia edilirken, İngiliz hükümeti konuya ilişkin soruşturma açılacağını açıkladı.

İngiltere İçişleri Bakanı Theresa May, konuya ilişkin soruşturma açılacağını kaydederek, çocuk kaçakçılığının korkunç bir suç olduğunu ve İngiltere Ulusal Suç Ajansının Sun gazetesinin iddialarını araştıracağını bildirdi. Gazeteye araştırmasını güvenlik birimleriyle paylaşma çağrısında bulunan May, "Böylece, bu korkunç suçu işleyenler aleyhinde bir şeyler yapılabilir." dedi.

İngiliz Sun gazetesi dün yayınladığı özel haberinde, geçen Nisan ayında Nepal'de meydana gelen ve 9 bin kişinin hayatını kaybettiği depremden kurtulan çocukların, İngiliz ailelere evlerinde çalıştırmaları için köle olarak satıldığının tespit edildiğini bildirdi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...