Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Suudi Arabistan'dan flaş karar!

Düzenleyen:
Suudi Arabistan'dan flaş karar!

DÜNYA Haberleri

Riyad'da Husilerden bir heyetle görüşmeler yapıldığını belirten Adil el-Cubeyr, Yemen krizine siyasi çözüm bulmayı amaçladıklarını söyledi

Suudi Arabistan'ı ziyaret eden Yeni Zelanda Dışişleri Bakanı Murray McCully ile ortak basın toplantısı düzenleyen Cubeyr, ülkesinin Yemen'den hiçbir çıkarı olmadığını savunarak, "Sınır bölgesinde ateşkes sağlandı şimdi ise Yemenli taraflar arasında müzakereler yoluyla bir yakınlaşma olması için çalışıyoruz" diye konuştu.

Müzakerelerin Yemen'de istikrarı tesis edecek ve BM'nin 2216 sayılı kararının uygulanmasını sağlayacak bir çözümle sonuçlanmasını umut ettiklerini kaydeden Suudi bakan, görüşmelerde ilerleme kaydettiklerini ifade etti.

Yemen'deki Husilerin Siyasi Konsey Başkanı Salih es-Sammad, geçen pazartesi yaptığı açıklamada, "Kimden gelirse gelsin saldırıların durdurulmasını sağlayacak hiçbir anlaşma veya girişime sırt çevirmeyeceğiz" ifadelerini kullanmıştı.

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...