İngiltere'den Avrupa'ya istihbarat eleştirisi

Düzenleyen: / Kaynak: AA
İngiltere'den Avrupa'ya istihbarat eleştirisi

DÜNYA Haberleri  / AA

İngiltere Dışişleri Bakanı Philip Hammond, Avrupa'daki istihbarat ajansları arasındaki bilgi paylaşımının zayıf olduğunu söyledi.

Avrupa'daki terörle mücadele çalışmalarına ilişkin İngiliz basınına açıklamada bulunan Hammond, Birleşik Krallık'ın istihbarat kurumlarının çalışmalarının "mükemmel" olduğu iddiasında bulunarak, Avrupalı eş değer kurumları "operasyonel etkinlikten yoksun olmakla" suçladı.

"Bizim ajanslarımız pürüzsüz çalışıyor"
"Biz, hükümetteki farklı ajanslar MI5, MI6 veya iletişim ve istihbarat kurumu GCHQ haklarında konuşmayız. Biz sadece istihbarat hakkında konuşuruz. Bizim istihbarat ajanslarımız beraberce, pürüzsüz bir şekilde çalışıyor." diyen Hammond, Avrupa'daki istihbarat ajanslarının bütünleşmede zayıf kaldığını kaydetti.

Hammond, "Avrupa'daki istihbarat ajanslarının terörle mücadele çalışmalarındaki zayıflıklardan bazıları da, ajansların operasyonel bütünleşmesinin olmaması. Avrupa'daki birçok ortağımızın hem iç hem de dış istihbarat ajansı bulunuyor ve bu ikisi her zaman yakından, birlikte çalışmıyor. Yasal yapılar, farklı güçler ve genellikle bölge ele geçirme savaşları, bize kıyasla diğer ülkelerin kurumlarının operasyonel etkinliğini düşürüyor." dedi.

Birleşik Krallık'taki yapı
Birleşik Krallık'ta GCHQ, ülkenin siber bağlantıları ve altyapısının güvenliğinden sorumluyken, MI5 terörizm, kundaklama ve casusluk gibi konularda ulusal güvenliği korumaktan, MI6 ise dış istihbarattan sorumlu.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...