Büyükelçilerden İdomeni kampına ziyaret

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Büyükelçilerden İdomeni kampına ziyaret

DÜNYA Haberleri  / AA

İsveç, Norveç ve Danimarka'nın Atina büyükelçileri İdomeni kasabasındaki sığınmacı kampını ziyaret etti.

İsveç, Norveç ve Danimarka'nın Atina büyükelçileri, Yunanistan'ın Makedonya sınırındaki İdomeni kasabasında bulunan sığınmacı kampını ziyaret ederek kamptaki Birleşmiş Milletler Mülteci Yüksek Komiserliği (BMMYK) yetkililerinden bilgi aldı.

İsveç Büyükelçisi Charlotte Wrangberg, Norveç Büyükelçisi Jorn Eugene Gjelstad ve Danimarka Büyükelçisi Michael Braad'ın kampı ziyareti sırasında protesto düzenleyen bir grup sığınmacı ise yolu kapatarak heyetin kamptan çıkışını engelledi.

Sığınmacılar sınırların kapalı tutulmasına tepki gösterdi
Büyükelçilerin BM yetkilileriyle görüşme yaptığı çadırın önünde toplanan sığınmacılar, sınırların kapalı tutulmasına tepki göstererek slogan attı. Sığınmacılar daha sonra büyükelçilerin araçlarıyla kamptan çıkacakları yolu kapattı.

Protesto nedeniyle kamptaki güvenlik güçlerinin sayısı arttırıldı, sığınmacılar yaklaşık 2 saat oturma eylemi yaparak yolu kapalı tuttu.

Güvenlik güçlerinin müdahale etmesiyle protesto sonlandırılırken, büyükelçilerin kamptan çıkmaları sağlandı.

Sığınmacılar, yetkililerin kampı "turist" gibi ziyaret edip fotoğraf çektirmesine tepki göstererek buraya kendileriyle ilgili çözüm önerileriyle gelmelerini talep etti.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...