BM'den Suriye'ye tıbbi yardımların engellenmesine tepki

Düzenleyen: / Kaynak: AA
BM'den Suriye'ye tıbbi yardımların engellenmesine tepki

DÜNYA Haberleri  / AA

BM Genel Sekreter Sözcü Yardımcısı Farhan Haq, Suriye'de tüm bölgelere sağlık malzemelerinin ulaştırılması çağrısı yaptıklarını söyledi.

BM Genel Sekreter Sözcü Yardımcısı Farhan Haq, basına yaptığı açıklamada, BM olarak Dünya Sağlık Günü dolayısıyla Suriye'deki taraflara insanların sağlık haklarına saygı gösterme çağrısı yaptıklarını söyledi.

"Tıbbi yardım ve tedaviye ulaşmak uluslararası hukuk altında korunan temel insan hakkıdır." ifadelerini kullanan Haq, Suriye otoritelerinin, yardım konvoylarındaki ilaç ve ameliyat malzemelerinin geçişini engellemeyi sürdürdüğünü belirtti.

Kuşatılan bölgelerde acil tıbbi müdahaleye ihtiyacı olan kişilerin tahliyesinin engellenmesinin de kabul edilemeyeceğini vurgulayan Haq, BM'nin, Suriye'de kuşatma altındaki 4,6 milyon kişiye şartsız ve engelsiz yardım ulaştırılmasının sağlanmasını talep ettiğini dile getirdi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...