'Türkmen halkı olarak Çobanbey'i DAEŞ'ten kurtardık'

Düzenleyen:
'Türkmen halkı olarak Çobanbey'i DAEŞ'ten kurtardık'

DÜNYA Haberleri

Türkmen Cephesi Fatih Sultan Mehmet Tugayı Komutanı Zengin, "Bizler Türkmen halkı ve Türkmen silahlı kuvvetleri olarak Çobanbey'i terör örgütü DAEŞ çetelerinden kurtardık" dedi.

Türkmen Cephesi Fatih Sultan Mehmet Tugayı Komutanı Mahmut Süleyman Zengin, AA muhabirine Suriye'deki muhalif birliklerin Halep'in kuzeyindeki stratejik öneme sahip Çobanbey nahiyesinin kontrolünü DAEŞ'ten geri almasına ilişkin değerlendirmede bulundu.  Tüm dünyaya demokratik Çobanbey Kenk Konseyini ilan ettiklerini belirten Zengin, "Dün DAEŞ terör örgütüyle yapılan operasyonda Türkmenler zafer kazanmıştır. Çobanbey nahiyesi tamamen özgürleşti. Türkmenlerin kalesi Çobanbey'di." dedi.

Tek bir DAEŞ mensubunun bile Çobanbey nahiyesinde kalmadığını aktaran Zengin, dünkü operasyonu bizzat yönettiğini, çatışmalarda çok sayıda DAEŞ mensubunun öldürüldüğünü kaydetti. Zengin, çatışmalarda 5 Türkmen'in de şehit olduğunu söyledi.

En kısa zamanda Türkmen köylerinin hepsini özgürleştireceklerini vurgulayan Zengin, şöyle devam etti:

"Çobanbey nahiyesinin kuzeyinde ve güneyinde çatışmalar devam ediyor. Türkmen köylerini alana kadar DAEŞ ile çatışacağız. Türkmen gençlerine desteklerimiz sürüyor. Dün DAEŞ terör örgütü, Kilis'e roket mermisi attı. Türkiye ise angajman kuralları çerçevesinde DAEŞ'e karşılık verdi. Dün de yine aynı şekilde bizler Türkmen halkı ve Türkmen silahlı kuvvetleri olarak Çobanbey'i terör örgütü DAEŞ çetelerinden kurtardık."

Artık Çobanbey'i çok güzel bir şehir haline getireceklerini dile getiren Zengin, Türk hükümetine yardımlardan dolayı teşekkür etti.

'Türkmen halkı olarak Çobanbey'i DAEŞ'ten kurtardık'
"DAEŞ'in İslam'la alakası yok"

DAEŞ terör örgütüyle dünkü çatışmada, DAEŞ mensuplarının Kur'an-ı Kerim'in altına, kapıların arkasına, buzdolabına ve yol boyu bomba döşediğini anlatan Zengin, "DAEŞ terör örgütünün İslam ile hiçbir alakası yok. Dua yazılı tabelanın altına bomba koymuşlar. İslamiyetle yakından uzaktan ilgisi olmayan bir örgüttür. PKK terör örgütünün yapmadığını DAEŞ yapıyor. Biz Müslümanız diyorlar. Müslüman olan Türkmen ve Özgür Suriye Ordusuyla çatışmaz ama DAEŞ çatışıyor." diye konuştu.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...