Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

İranlı komutandan Ruhani'ye tepki

Düzenleyen: / Kaynak: AA
İranlı komutandan Ruhani'ye tepki

DÜNYA Haberleri  / AA

İran Genelkurmay Başkan Yardımcısı Tuğgeneral Cezayiri, İran Cumhurbaşkanı Ruhani hükümetini ABD'ye "zamanında" tepki göstermemekle eleştirdi.

İran Genelkurmay Başkan Yardımcısı Tuğgeneral Mesud Cezayiri, İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani hükümetini ABD'ye "zamanında" tepki göstermemekle eleştirdi.

Yarı resmi Fars Haber Ajansı'na göre, Cezayiri, "İran'ın iç işlerine özellikle savunma gücüne karışan ABD'ye karşı kesin tavır konulmalıdır. Ülke diplomasisinden beklenti, ABD ve özellikle bu ülkenin dışişleri bakanının küstahlıkları karşısında zamanında ve net karşılık verilmelidir." ifadelerini kullandı.

İran'ın dini lideri Ali Hamaney'in Ruhani hükümetine yönelik ABD konusundaki uyarılarına işaret eden Cezayiri'nin, "ABD, nükleer anlaşmanın ardından bir dizi anlaşmanın daha rüyasını görmektedir. Bunlardan biri silahlı kuvvetlerin füze gücünü zayıflatmaktır." dediği kaydedildi.

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Körfez İşbirliği Konseyi üyeleriyle görüşmesinin ardından, "ABD, İran'la füze denemeleri konusunu çözmek için iş birliğine hazırdır." açıklamasında bulunmuştu.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...