Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Tunus Maliye Bakanı'ndan 'Panama belgeleri' açıklaması

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Tunus Maliye Bakanı'ndan 'Panama belgeleri' açıklaması

DÜNYA Haberleri  / AA

Tunus Maliye Bakanı Şakir, "Panama belgeleri büyük bir konu, Tunusluların bu olaya karıştığının tespiti durumunda kanunlar uygulanacaktır." dedi.

Panama belgeleri tüm dünyada olduğu gibi Tunus'ta da tartışılmaya ve gündemin en önemli maddeleri arasında yer almaya devam ediyor.

Bazı Tunuslu siyasilerin adının Panama belgeleriyle anılmaya başlaması ülkedeki birçok yetkili makamı hareke geçirirken, siyasette ve medyada da konu ağırlı olarak ele alınıyor.

Parlamentoda bugün düzenlenen "Merkez Bankası Kanunu" oturumunda söz alan Maliye Bakanı Selim Şakir, "Panama belgeleri büyük bir konu, Tunusluların bu olaya karıştığının tespiti durumunda kanunlar uygulanacaktır" dedi.
"Dünya sarsılırken ülkede özellikle siyasi partilerde ürkütücü bir sessizlik var"

Tunus İrade Hareketi Partisi Genel Sekreteri Adnan Mansar da düzenlediği basın toplantısında, "Dünya sarsılırken ülkede özellikle siyasi partilerde ürkütücü bir sessizlik var" diye konuştu.

Partisinin durumu demokrasiye karşı büyük bir tehlike olarak gördüklerini söyleyen Mansar, şöyle dedi:

"Demokrasiye yönelik en büyük tehlike yolsuzluk ve haksız kazançtan gelir. Bu paraların kaynağı ülke içiyse bu bir sorundur, şayet kaynak ülke dışından ise daha büyük bir sorundur. Bir siyasetçi paralarını yurt dışında kara para aklama işlemleriyle bilinen bir şirkete koyarsa hangi yüzle halkının karşısına çıkar? Bir ülkede siyasetçi parasını dışarıda bir yerlere yatırıyorsa, kendi ülkesindeki insanlara nasıl buraya yatırım yapın diyebilir?"

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...