Yemen'de 4'üncü kez ateşkesin yürürlüğe girmesi bekleniyor

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Yemen'de 4'üncü kez ateşkesin yürürlüğe girmesi bekleniyor

DÜNYA Haberleri  / AA

Yemen'de uzun süredir devam eden çatışmaların ardından Kuveyt'te 18 Nisan'da düzenlenecek müzakereler için iyi niyet göstergesi olarak ilan edilen ateşkesin bu gece yürürlüğe girmesi bekleniyor.

Birleşmiş Milletler (BM) Yemen Özel Temsilcisi İsmail Veled Şeyh Ahmed'in çatışmaların durması kararının 10 Nisan gece yarısı itibarıyla başlayacağını açıklamasıyla umutlanan halk, ateşkesin ardından şiddetin tamamen sona ermesini temenni ediyor.

Bir yıldan uzun süredir devam eden savaşa son verilmesini bekleyen halk, sakin ve huzurlu bir hayata kavuşmak için BM gözetimindeki ateşkese riayet edilmesini ve Kuveyt'te yapılacak müzakerelerin olumlu sonuçlanmasını istiyor.
"Bir günümüz de silah sesi duymadan geçsin istiyoruz"

AA muhabirine konuşan Taiz sakinlerinden Muhammed el-Adini, kentte Husiler ile devrik Cumhurbaşkanı Ali Abdullah Salih yanlıları ve yönetim yanlısı güçler arasında yaşanan şiddetli çatışmaların ardından halkın bu gece yürürlüğe girmesi planlanan ateşkesi beklediğini belirtti.

"Bir günümüz de silah sesi duymadan geçsin istiyoruz. Şiddet olaylarından bıktık artık. Çatışmalar nedeniyle ayrıldığımız evlerimize dönmeyi umuyoruz" diyen Adini, bu kez Kuveyt'te düzenlenecek müzakerelerden umutlu olduklarını söyledi.
"Ateşkesin uygulanması konusunda olumlu göstergeler var"

El-Hudeyde Üniversitesi Kriz Yönetimi Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Nebil eş-Şercebi özellikle Husilerin bu kez daha ciddi olduklarını göstermeleri nedeniyle ateşkesin uygulanması konusunda olumlu göstergelerin olduğunu belirtti.

Şercebi, "Bu müzakerelerden önce uluslararası hareketlilik yoğundu. Eğer hükümet ateşkes öncesi aradığı zaferleri elde edebilirse ihlaller olmaz. Tersinin olması ve Husilerin ilerleme kaydetmesi durumunda onların daha fazla toprak elde etme iştahları artar ve ateşkes kırılgan olur." ifadelerini kullandı.
4'üncü ateşkes başlıyor

Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçleri tarafından 25 Temmuz 2015'te tek taraflı ilan edilen ve Husilerin uymadığı ateşkes dikkate alınmazsa bu, silahların susması için tarafların uzlaştığı 4'üncü girişim olacak.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...