Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Mısır ile Suudi Arabistan arasında 19 anlaşma

Mısır ile Suudi Arabistan arasında 19 anlaşma

DÜNYA Haberleri

Mısır ile Suudi Arabistan arasında 19 yeni anlaşma ve mutabakat zaptı imzalandı

Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdulaziz'ın Mısır ziyaretinde, iki ülke arasında, 16 milyar dolarlık yatırım fonu oluşturulması, Sina'da serbest ticaret bölgesi ile su kanalları kurulması ve 2,2 milyar dolarlık Deyrut Elektrik Santrali'nin inşasının da bulunduğu 19 anlaşma ve mutabakat zaptı imzalandığı bildirildi.
Mısır Devlet Televizyonunun haberine göre, bu ülkeye resmi ziyarette bulunan Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdulaziz, başkent Kahire'deki Abidin Sarayı'nda Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi ile bir araya geldi. Görüşmede, 16 milyar dolarlık yatırım fonu oluşturulması, Sina'da serbest ticaret bölgesi ile su kanalları kurulması, 2,2 milyar dolarlık Deyrut Elektrik Santrali ve 13 tarım çiftliğinin inşası ve konut projelerini içeren 19 anlaşma ve mutabakat zaptı imzalandı.
Kral Selman dün de Ezher Şeyhi Ahmed Et-Tayyib ile bir araya gelmiş ve Ezher Üniversitesinde yurt dışından gelen öğrenciler için inşa edilecek yurdun temel atma törenine katılmıştı.
Mısır'a 7 Nisan Perşembe günü gelen Kral Selman'ın ziyaretinin 5 gün sürmesi bekleniyor.
Kral olarak ikinci Mısır ziyaretini yapan Selman, ilk ziyaretini Arap Birliği zirvesi vesilesiyle mart 2015'te gerçekleştirmişti.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...