Obama rica etti Putin devreye girdi!

Düzenleyen:
Obama rica etti Putin devreye girdi!

DÜNYA Haberleri

Obama'nın, Putin'den özel olarak Suriye'de bulundukları düşünülen ABD vatandaşlarının aranmasına ve salıverilmesine yardımcı olmasını rica ettiği bildirildi.

ABD Başkanı Barack Obama'nın Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'den özel olarak Suriye'de bulundukları düşünülen ABD vatandaşlarının aranmasına ve salıverilmesine yardımcı olmasını rica ettiği bildirildi. Rus Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Maria Zaharova, Putin'in arabulucuğu sonucunda Amerikalı bir kişinin serbest bırakıldığını açıkladı. Zaharova ismini açıklamasa da, serbest bırakılan kişinin 4 yıldan beri Suriye'de Esad yönetimince tutuklu olarak bulunan gazeteci Kevin Patrick Dawes olduğu öğrenildi. Dawes'in serbest bırakıldığını ise açıklayan ABD Dışişleri Bakanlığı Basın Sözcüsü John Kirby oldu. Kirby, "ABD vatandaşının Suriyeli yetkililer tarafından serbest bıraktığını doğrulayabiliriz ve bunu memnuniyetle karşılıyoruz" dedi.

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...