Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Almanya'da 'Teröre Karşı Birlik' gösterileri düzenlendi

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Almanya'da 'Teröre Karşı Birlik' gösterileri düzenlendi

DÜNYA Haberleri  / AA

Avrupa Yeni Türk Komitesi, Almanya'nın 7 kentinde terör karşıtı gösteriler düzenledi. Terör örgütü yandaşları, Frankfurt ve Köln'de göstericilere saldırdı, çıkan olaylarda 15 terör örgütü yandaşı gözaltına alındı.

Avrupa Yeni Türk Komitesi (AYTK) tarafından Almanya'nın Frankfurt, Köln, Münih, Nürnberg, Stuttgart, Hannover ve Hamburg kentlerinde eş zamanlı düzenlenen "Teröre Karşı Birlik" gösterilerine çok sayıda kişi katıldı.

Frankfurt'ta Rossmarkt Meydanı'nda düzenlenen gösteri, İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Meydanda toplanan çok sayıda kişi ellerinde Türk bayrakları ve terörü kınayan pankartlar taşıdı.

Gösterinin düzenlendiği alanın yakınındaki başka bir meydanda da terör örgütü PKK yandaşları gösteri yaptı. Terör örgütü yandaşları, güvenlik önlemlerine karşın Türkiye yanlısı grubun gösteri yaptığı alana gelerek burada bulunanları provoke etmeye çalıştı.

İki grup arasında çıkan arbedede 3 kişi yaralandı.

Köln’de 15 terör örgütü yandaşı gözaltına alındı

Köln'de düzenlenen gösteride ise ara sokaklarda gizlenen bir grup terör örgütü yandaşının yürüyüş yapanlara saldırması üzerine polis saldırganlara müdahale etti.

Sloganlar eşliğinde yürüyen terör karşıtı gruba, terör örgütü yandaşları ses ve sis bombaları ile cam şişeler atarak saldırdı. Saldırganlar, yollardaki çöpleri devirdi ve yol kenarındaki bazı araçlara da zarar verdi.

Polis, Köln Katedrali'nin önündeki meydan yakınındaki bir grup terör örgütü yandaşını müdahale ederek dağıttı, polise direnen 15 saldırgan gözaltına alındı.
Hannover’de 2 bin kişi terörü kınadı

Hannover kentinde de Steintor'da toplanan yaklaşık 2 bin kişi, terör olaylarında hayatını kaybedeneler için saygı duruşunda bulundu ve ardından İstiklal Marşı'nı okudu.

Göstericiler ellerinde Türk bayrakları ve "Terörü durdurun" pankartları taşırken, “Şehitler ölmez vatan bölünmez”, “Türk, Kürt kardeştir, PKK terör örgütüdür” sloganları atarak yürüdü.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...