'İsrail'in Salah'ı Filistin'den uzaklaştırması ihtimal dışı değil'

Düzenleyen: / Kaynak: AA
'İsrail'in Salah'ı Filistin'den uzaklaştırması ihtimal dışı değil'

DÜNYA Haberleri  / AA

1948 Filistin İslami Hareketi Başkan Yardımcısı Hatib, "Netanyahu'nun açıklamaları Salah'a zarar verilmesinin önünü açıyor. İsrail'in, Salah'ı Filistin'den uzaklaştırması ihtimal dışı değil." dedi.

1948 Filistin İslami Hareketi Başkan Yardımcısı Kemal el-Hatib, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun, hareketin başkanı Raid Salah hakkındaki sözlerinin, Salah'a yönelik tehditlerin seviyesini artırdığını söyledi.

Hatib, "Netanyahu'nun açıklamaları, Salah'a zarar verilmesinin önünü açıyor. İsrail'in onu Filistin topraklarından uzaklaştırmasını ihtimal dışı görmüyorum." dedi.

Salah'ın, Mescid-i Aksa'nın daha sık ziyaret edilmesi ve orada bulunulması çağrısı yaptığını hatırlatan Hatib, radikal Yahudilerin kutsal mescide baskın çağrıları nedeniyle orada bulunmanın bir görev olduğunu kaydetti.

İsrail radyosunun haberine göre, Netanyahu, bugün yaptığı bir açıklamada, emniyet birimlerinde Hamursuz Bayramı'nın yaklaşmasıyla beraber Salah'in Mescid-i Aksa'da tansiyonu artırmaya yönelik girişimleri olduğuna dair bilgiler bulunduğunu belirterek, hapishanede olması gerektiğini ifade etmişti. Netanyahu, emniyet güçleri ve adalet bakanından Salah'ı Mescid-i Aksa'dan uzaklaştıracak adımları atmaya çağırmıştı.

Salah hakkında, 25 Aralık 2015'ten 24 Haziran 2016'ya kadar verilmiş uzaklaştırma kararı ile 2007'den beri Kudüs'teki Eski Şehire ve Mescid-i Aksa'ya 150 metreden fazla yaklaşmama ve yurt dışına çıkma yasağı bulunuyor.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...