Mısır'da adalar muhalif ve yönetim yanlılarını bir araya getirdi

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Mısır'da adalar muhalif ve yönetim yanlılarını bir araya getirdi

DÜNYA Haberleri  / AA

Mısır'da Tiran ve Sanafir adalarının Suudi Arabistan'a bırakılması, muhalifleri ve yönetim yanlılarını bir araya getirdi.

Mısır Bakanlar Kurulu kararıyla Kızıldeniz'deki Sanafir ve Tiran adalarının iki ülke arasındaki yeni deniz sınırı antlaşması çerçevesinde Suudi Arabistan tarafında kaldığının açıklanması, Mısırlı muhaliflerin ve 3 Temmuz 2013'deki askeri darbeye zemin hazırlayan ve gösterilerde rolü olan yönetim yanlılarının sert tepkisine neden oldu. 

Askeri darbenin ardından feshedilen Şura Meclisi üyeleri Servet Nafi, Cemal Haşmet, Hatim Azzam, askeri darbe ile görevlerinden alınan bakanlar Amr Derrac, Yahya Hamid, Muhammed Mahsub, İnşa ve Kalkınma Partisi Genel Başkanı Tarık ez-Zumer, Yarın Devrim Partisi lideri Eymen Nur, Asale Partisi Genel Başkanı İhab Şeyha ve bazı Mısırlı entelektüellerin imzaladığı yazılı açıklamada, adaların Suudi Arabistan'a bırakılmasının şiddetle reddedildiği belirtildi. 
"Meşru olmayan yönetimin imzaladığı antlaşmalar geçersizdir" 
Açıklamada, ülkede meşru olmayan yönetimin imzaladığı ve Mısır karasuları, toprakları, hava sahası, havalimanları, doğal kaynakların idaresi ve egemenlik gibi konulardaki tarihi haklarından feragat edilen tüm antlaşmaların geçersiz olduğu kaydedildi. 
"Nil Etiyopya'ya, toprak Suudi Arabistan'a, yatırım Birleşik Arap Emirlikleri'ne..." 
Darbeye zemin hazırlayan 30 Haziran gösterilerine destek veren bazı siyasiler de adalara ilişkin antlaşmayı reddettiklerini bildirdi.

Siyasi aktivist Ziyad el-Aleymi, "Nil Etiyopya'ya, toprak Suudi Arabistan'a, yatırım Birleşik Arap Emirlikleri'ne, karar ödeyene, uzlaşı yolsuzluk yapanlara ve hapis özgürlere." dedi. 

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...