Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

BM'den Mısır'a insan hakları eleştirisi

Düzenleyen: / Kaynak: AA
BM'den Mısır'a insan hakları eleştirisi

DÜNYA Haberleri  / AA

Birleşmiş Milletler, Mısır'da insan hakları savunucuları ve sivil toplum örgütlerine yönelik devam eden baskıdan endişe duyulduğunu bildirdi.

Birleşmiş Milletler (BM), Mısır'da insan hakları savunucuları ve sivil toplum örgütlerine yönelik devam eden baskıdan endişe duyulduğunu bildirdi.

BM insan hakları savunucuları ve ifade ve toplanma özgürlüğü uzmanları Mısır'daki insan hakları ihlallerine ilişkin ortak açıklama yaptı.

Açıklamada, "Birçok sivil toplum örgütü kapatıldı. İnsan hakları savunucuları ise güvenlik güçlerince sorguya çekiliyor, seyahat yasağına maruz kalıyor ve ve hesapları donduruluyor" denildi.

Mısır'ın sivil toplum örgütlerine güvenli bir çevre sunma konusunda başarız olduğuna dikkat çekilen açıklamada, "Hükümet her türlü zulme bir an önce son vermeli ve sivil toplumun korunması için gerekli tedbirleri almalı" ifadeleri yer aldı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...