Terör örgütü PKK'nın Suriye uzantısı PYD, muhalif Kürtlere tehdidin dozajını arttırdı

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Terör örgütü PKK'nın Suriye uzantısı PYD, muhalif Kürtlere tehdidin dozajını arttırdı

DÜNYA Haberleri  / AA

Terör örgütü PKK'nın Suriye'deki uzantısı PYD'nin son dönemde ülkede kendisine karşı çıkan muhalif Kürt hareketlere yönelik tehdidin dozajını artırdığı bildirildi.

Yerel kaynaklardan edinilen bilgilere göre, PYD taraftarları Haseke'ye bağlı Dirbesiyye ilçesinde dün Kürt Ulusal Meclisi'nin (ENKS) ofisine saldırdı ve ofisi yakma girişiminde bulundu.

Kaynaklar, PYD'ye bağlı Devrim Gençleri Grubu (YCR) üyelerinin Suriye - Kürdistan Demokrat Partisi'nin (S-KDP) öğrenci kolunun Kamışlı ilçesindeki ofisini bastığını da aktardı. PYD, S-KDP ofisinin çalışmaya devam etmesi için kendisinin ilan ettiği sözde federasyondan ruhsat alması gerektiğini, aksi takdirde ofisi kapatacaklarını duyurdu.

PYD'den Müzakere Yüksek Komitesi Heyeti üyesine tehdit
PYD'nin tehditleri, Suriyeli muhaliflerlerin oluşturduğu Müzakere Yüksek Komitesi Heyeti üyesi ve Suriye Muhalif ve Devrimciler Koalisyonu (SMDK) Başkan Yardımcısı Abdulhakim Beşşar'a kadar uzandı.

Aynı zamanda ENKS üyesi olan Beşşar, Facebook sayfasında yaptığı açıklamada, 2011'den bu yana rejimin kendisini PYD aracılığıyla öldürme kararından haberdar olduğunu, bu nedenle Suriye'den ayrılmak zorunda kaldığını belirtti.

Suriye'den çıktığından beri PYD'nin bütün basın organlarında ve toplantılarında kendisini ihanet ve ajanlıkla suçlayarak aleyhinde propaganda yaptığını kaydeden Beşşar, "Son on günde bu tehditler zirveye ulaştı. PYD'ye bağlı YCR, bana karşı duvarlara "Abdulhakim Beşşar haindir, onu ezeceğiz" şeklinde yazılar yazdı" ifadesini kullandı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...