DAEŞ, yaptıklarıyla CIA’ye hizmet ediyor

Düzenleyen:
DAEŞ, yaptıklarıyla CIA’ye hizmet ediyor

DÜNYA Haberleri

Elizabeth Murray: DAEŞ’i tamamen CIA üretti diyemem ama CIA’nın çıkarlarına hizmet ediyor. Bu işte İsrail’in de parmağı var.

Suriye ile Irak’ı kan gölüne çeviren ve Türkiye de dahil birçok ülkede intihar eylemler yapan terör örgütü DAEŞ’le ilgili Amerikan tarafından ilginç açıklama geldi. ABD’li eski CIA ajanı, DAEŞ’in Amerikan ürünü olduğunu ileri sürdü. aHaber’de yayınlanan “Yaz-Boz” programına katılan Amerikan gizli servisi CIA’nın eski görevlilerinden Elizabeth Murray, “DAEŞ’i tamamen CIA üretti diyemem ama DAEŞ, CIA’nın çıkarlarına hizmet ediyor. Ve bu işte İsrail’in de parmağı var” dedi. Kürtler ile olan meseleye de Türkiye’nin karar vermesi gerektiğini belirten Murray, “Dış istihbarat teşkilatlarının sürece dahil olmasına izin vermeyelim. Tek tek terörist vurarak terörü bitiremezsiniz. Terör bataklığını kurutmak gerekiyor. Yani silah desteğini kesmek... PKK ve YPG’ye silah sevkiyatı için ambargo konulması taraftarıyım” dedi. 
NEDEN ERDOĞAN’LA UĞRAŞIYORLAR?
Amerikan ve Avrupa medyasındaki Türkiye ve Cumhurbaşkanı Erdoğan aleyhtarlığına da değinen Murray, “Batı medyasının, kendi ülkelerinde olan problemleri görmeyip Türkiye ve Erdoğan’la uğraşması bana komik geliyor” açıklamasını yaptı. Orta Doğu’daki karışıklığın Amerikan derin devletinin ve silah tüccarlarının ‘işi’ olduğunu da ifade eden Murray şunları söyledi: “On yıllardır devam eden ABD müdahaleleri, 1970’lerde Taliban’ın eğitilmesi, El Kaide’nin kuruluşuna yardım ve bugün DAEŞ... Bütün bunlardan kim kâr ediyor? Orta Doğu’daki terörden sadece silah baronları kazanç sağlar. 2013’te bir İsrail bakanı Suriye’deki karışıklık için ‘En iyi çözüm, çözümsüzlüktür’ demişti. Çünkü onlar ortada başka bir Suriyeli kalmayana kadar tüm Suriyelilerin birbirini öldürmesinden oldukça memnun. Bu aynı zamanda silah üreticileri ve ABD’deki derin devlet için de çok kârlı bir iş.”

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...