Obama haftaya Suudi Arabistan’a gidecek

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Obama haftaya Suudi Arabistan’a gidecek

DÜNYA Haberleri  / AA

ABD Başkanı Obama’nın ABD-KİK Zirvesi’ne katılmak üzere gelecek hafta Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’a gideceği belirtildi.

ABD Başkanı Barack Obama’nın, ABD-Körfez İşbirliği Konseyi (KİK) Zirvesi’ne katılmak üzere 21 Nisan'da Suudi Arabistan'da olması bekleniyor.

Beyaz Saray Sözcüsü Josh Earnest, günlük basın toplantısında bir soruya verdiği yanıtta Başkan Obama’nın, Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da yapılacak ABD-KİK Zirvesi’ne katılacağını belirtti.

Obama’nın gelecek hafta söz konusu zirve için Riyad’a gideceği bilgisini paylaşan Earnest, Obama'nın toplantılar kapsamında terör örgütü DAEŞ’e karşı mücadeleye önemli katkılar sunan birçok KİK ülkesinin liderleriyle görüşme imkanı bulacağını kaydetti.

Earnest, temel odak noktalarının en başından beri Irak hükümetinin kapasitesinin artırılmasının yanı sıra aşırılık yanlılarının yaydığı tehditle mücadele eden Suriye’yi birleştirecek bir hükümet olduğunu vurgulayarak, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Koalisyonumuzun Irak ve Suriye’de DAEŞ’e karşı baskıyı artıracak ne tür ilave adımlar atabileceğine dair bir dizi görüşmeler olacak. KİK ortaklarının devam eden çabalara ilaveten ne taahhütleri olacağı noktasında görüşmeler yapılacaktır.'' 

Obama’nın 21 Nisan’da Riyad’da olması beklendiği belirtildi.

Suudi Arabistan’a seyahat uyarısı
Öte yandan, ABD Dışişleri Bakanlığı, ABD vatandaşlarının Suudi Arabistan’a seyahatine yönelik bugün uyarı yayımladı. 

Bakanlıktan yapılan açıklamada, “Dışişleri Bakanlığı, Amerikan vatandaşlarının Suudi Arabistan’a seyahat risklerini göz önünde bulundurmaları çağrısında bulunuyor.” ifadesine yer verildi.

Amerikan vatandaşlarının yanı sıra Batılı olanlara yönelik de devam eden bir tehdidin bulunduğu kaydedilen açıklamada, Eylül 2015’teki uyarının yenilendiği ifade edildi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...