HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

'Sisi, adaları bazı anlaşmalar karşılığında sattı'

Düzenleyen: / Kaynak: AA
'Sisi, adaları bazı anlaşmalar karşılığında sattı'
Sisi, Haber

DÜNYA Haberleri  / AA

Darbe Karşıtı Ulusal İttifak Hareketi, "Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi, söz konusu adaları bazı anlaşmalar karşılığında sattı." açıklamasını yaptı.

Mısır'da Darbeyi Ret ve Meşruiyete Destek İçin Ulusal İttifak Hareketi, Kızıldeniz'de yer alan Tiran ve Sanafir adalarının Mısır ve Suudi Arabistan yönetimleri arasında geçen cuma günü imzalanan anlaşma sonucunda Suudi Arabistan’a geçmesine tepki gösterdi.

Darbe Karşıtı Ulusal İttifak Hareketi'inden yapılan açıklamada, Mısır'ın, Halayib ve Şelatin'den (Sudan ile Mısır arasındaki tartışmalı bölge) Sanafir'e, Tiran'a ve Sina Yarımadası'na kadar vatanın her bir karış toprağındaki egemenliğine vurgu yapıldı.

"Ülkenin bu topraklar üzerindeki egemenliğinden ödün verilmesinin kabul edilemeyeceği" belirtilen açıklamada, ordu başta olmak üzere devlet kurumlarındaki onurlu kişilerin vakit kaybetmeden harekete geçmesi gerektiği kaydedildi.

"Kızgınlık" gösterilerine katılın çağrısı
Açıklamada, Mısır'ın darbeci lideri Abdülfettah es-Sisi, söz konusu adaları "bazı anlaşmalar" karşılığında satmakla suçlanarak, Mısır halkına, kamuoyunda infiale neden olan karara tepki göstermeleri ve sosyal medyada çok sayıda siyasi aktivistin katılacağını duyurduğu 15 Nisan Cuma günü düzenlenecek "kızgınlık" gösterilerine katılmaları çağrısında bulunuldu.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...