Gazze yaralarını saramıyor

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Gazze yaralarını saramıyor

DÜNYA Haberleri  / AA

BM araştırması, İsrail'in Gazze saldırılarında yerinden olan 75 bin kişinin ev ihtiyacının giderilemediğini, barınacak yer bulabilenlerin yarısının evlerini kaybetme korkusu yaşadığını ortaya koydu.

Birleşmiş Milletler İnsani İşler Koordinasyon Ofisi (OCHA) tarafından Gazze Şeridi'nde 16 binden fazla Filistinli aile ile görüşülerek yapılan araştırmada çarpıcı sonuçlar ortaya çıktı. Buna göre İsrail'in 2014'teki saldırılarında evleri kullanılamaz hale gelen Filistinlilerden 75 bininin ev ihtiyacı devam ediyor. Kalabilecek bir yer bulabilenlerin yüzde 50'si ise evlerini her an kaybetme korkusu yaşıyor. Birçok aile güvenlik ve özel alandan yoksun bir şekilde çadırda, yıkık ev kalıntılarında veya dışarıda açık alanda barınıyor. 

Araştırmaya göre Gazze'de yaşayan ailelerin yüzde 80'i geçen yıl hayatta kalabilmek için borç para alırken, nüfusun yüzde 40'ı gıda tüketimini kısmak zorunda kaldı. OCHA tarafından yapılan yazılı açıklamada, Gazze'nin içinde bulunduğu bu durumun nedeni olarak, "İsrail'in 2008'den buyana düzenlediği üç saldırı ve devam eden abluka" gösterildi. 

"Abulakanın kaldırılması ve acil yardım gerekiyor"
OCHA koordinatörlerinden Robert Piper, "16 binden fazla aile ile görüşülerek yapılan araştırmanın sonuçları, Gazze'de yaşayanların çoğunun çaresiz durumda olduğunu açıkça ortaya koyuyor" dedi. Piper, bu duruma bir son vermek için acil uluslararası yardıma ihtiyaç olduğunu belirterek, bunun için de sekiz yıldır devam eden İsrail ablukasının sona ermesi gerektiğini vurguladı. 

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...