'Kral Selman Köprüsü eski hac yolunu canlandıracak'

Düzenleyen: / Kaynak: AA
'Kral Selman Köprüsü eski hac yolunu canlandıracak'

DÜNYA Haberleri  / AA

Mısır ile Suudi Arabistan'ın Kızıldeniz üzerinde yapmayı planladığı Kral Selman Köprüsü'nün Şarm eş-Şeyh-Mekke ekseni üzerinden eski hac yolunu yeniden canlandırması bekleniyor.

Mısır ile Suudi Arabistan'ın Kızıldeniz üzerinde yapmayı planladığı Kral Selman Köprüsü'nün bölgeye önemli ekonomik getirileri olacağı belirtildi.

AA muhabirine konuşan uzmanlar, Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdulaziz'in geçen hafta Mısır'a gerçekleştirdiği ziyaret sırasında açıklanan Kızıldeniz üzerinde inşa edilecek köprüyle iki ülkenin birbirine bağlanması projesinin bölgeye olumlu yansımaları olacağı değerlendirmesinde bulundu.

Suudi Arabistanlı siyaset analisti Fazıl Elbu Ayneyn, köprünün stratejik açıdan büyük önem taşıyacağını belirterek, "Mısır ve Suudi Arabistan'ın karayoluyla birbirine bağlanmasının iki ülkeyi aşan pek çok faydası olacak. Bu faydalar tüm Körfez, Afrika ve özellikle de Afrika'daki Arap ülkelerini kapsayacak." dedi.

"Eski hac yolu canlanacak"
Suudi Arabistanlı strateji uzmanı Ali et-Tavati de Kral Selman Köprüsü'nün pek çok kriz döneminde Mağrib ve bazı Afrika ülkelerinden hacılar tarafından kullanılan ve İsrail devletinin kurulmasının ardından kesilen Sina üzerinden (Taba-Mekke) eski hac yolunu canlandıracağını belirtti.

Eski hac yolunun Mekke ile Kuzey Afrika arasındaki en kısa yol olduğuna işaret eden Tavati, "Kral Selman Köprüsü'nün Şarm eş-Şeyh-Mekke ekseni üzerinden eski hac yolunu yeniden canlandırmasını bekliyoruz. Bu da sadece Mısır'ı değil Kuzey Afrika ülkelerinden gelecek hacı adayları ile dini turizmin canlanmasına katkı sağlayacak." diye konuştu.

Tavati, köprünün Suudi Arabistan'da yaşayan 2 milyondan fazla Mısırlıya hizmet edeceğini, Suudi Arabistan'dan Mısır'a gelecek turistlerin sayısında kayda değer artış sağlayacağını, en önemlisi de iki ülke arasındaki mesafeyi 23 kilometreye kadar düşüreceğini ifade etti. 

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...