Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Filistin'de Vefa ve Islah Partisi kuruldu

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Filistin'de Vefa ve Islah Partisi kuruldu

DÜNYA Haberleri  / AA

​Filistin'de dün kurulan Vefa ve Islah Partisi Başkanı Şeyh Husam Ebu Leyl, partisinin İsrail tarafından yasaklanan İslami Hareket'ten çıkmadığını söyledi.

Ebu Leyl, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Vefa ve Islah Partisi'nin bağımsız bir siyasi parti olduğunu belirterek bazı ilkeleri paylaşsalar da İslami Hareket ile ilişkilendirilmesine karşı çıktı.

"Kurucularımızın bazılarının İslami Hareket geçmişi olabilir, ancak parti İslami Hareket'ten çıkmadı." diyen Ebu Leyl, açıklık ilkesine, İslam ve Arap değerlerine dayalı bir politika izleyeceklerini vurguladı.

Ebu Leyl, "İsrail medyasının partinin, yasaklanan İslami Hareket'in bir versiyonu olduğu yönündeki tahrikleri alışageldiğimiz hedef alma ve kovuşturma içeren bir yaklaşım, bunu bekliyorduk." diye konuştu.

Partinin tüm Filistinlilere açık olduğunu belirten Ebu Leyl, "Parti iki kanattan oluşmaktadır. Bunlardan ilki içerideki Filistin halkıyla ilişkili iç siyasi çalışma yapan ancak Knesset'e (İsrail parlamentosu) girmekle ilgilenmeyen kanattır. Diğeri ise Filistin varlığını pekiştirmek isteyen sosyal kanattır." dedi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...