'AB'de kalma yönünde oy verin'

Düzenleyen: / Kaynak: AA
'AB'de kalma yönünde oy verin'

DÜNYA Haberleri  / AA

Uluslararası Yardım Komitesi Başkanı ve eski İngiltere Dışişleri Bakanı Miliband, ülkesinin AB'den çıkıp çıkmayacağının belirleneceği referanduma ilişkin 'AB'de kalma yönünde oy verin' çağrısı yaptı.

Uluslararası Yardım Komitesi (IRC) Başkanı ve eski İngiltere Dışişleri Bakanı David Miliband, ülkesinin AB'den çıkıp çıkmayacağının belirleneceği referanduma ilişkin, "Eğer Birleşik Krallık'ı kuvvetlendirmek, dünya istikrarı ve güvenliğini güçlendirmek istiyorsanız o zaman AB'de kalma yönünde oy verin" dedi.

Miliband, İngiltere'nin başkenti Londra'daki Church House'da ülkesinin AB'deki geleceğine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Halkın vereceği AB'den çıkma kararının, Birleşik Krallık için "daha az güç, daha az etki ve daha az güvenlik" anlamına geleceğini kaydeden Miliband, "Eğer çıkarlarımızın ve değerlerimizin modern dünya için bir anlam oluşturmasını istiyorsak, o zaman hayatın soğuk gerçeği, Avrupa'da kalmamız gerektiğidir." diye konuştu.

Avrupa'dan vazgeçmenin, Birleşik Krallık'ın müttefiklerinden, müzakere masasındaki pozisyonundan, uluslararası sorumluluklarından vazgeçmek olacağını kaydeden Miliband, "Ve bu, düşmanlarımızın kuvvetine yönelik domino etkisi riski oluştururken, müttefiklerimizin gücünü de baltalıyor." ifadesini kullandı.

Birleşik Krallık'ta AB referandumu 23 Haziran'da yapılacak ve halka "Birleşik Krallık AB üyesi olarak kalmalı mı yoksa AB'den ayrılmalı mı?" sorusu yöneltilecek.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...