Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Rusya'dan Çavuşoğlu'nun açıklamalarına cevap

Düzenleyen:
Rusya'dan Çavuşoğlu'nun açıklamalarına cevap

DÜNYA Haberleri

Rusya, Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun Rusya'ya ilişkin açıklamalarına kendi resmi internet sitesinden cevap verdi.

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Rusya'nın uçağının düşürüldüğü ilk zamanlardaki gibi duygusal davranmayı bıraktığını söyledi. Bakan Çavuşoğlu, “Bu iyiye işaret. Önümüzdeki süreçte Rusya adımlar atarsa, biz ilişkilerimizi normalleştiririz” dedi.

Rusya Dışişleri Bakanlığı, Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun Rusya'ya ilişkin açıklamalarına kendi resmi internet sitesinden cevap verdi.

Rusya Dışişleri Bakanlığı resmi sitesinden yapılan açıklama şu şekilde:

"Geçtiğimiz günlerde Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Türkiye'nin A Haber TV kanalına verdiği röportajda, Rusya ve Türkiye'nin ilişkilerindeki mevcut duruma değinerek bu alanda pozitif gelişmeler olduğunu söyledi. Çavuşoğlu, 24 Kasım 2015'den sonra Moskova'nın çok duygusal davrandığını şimdi ise eylemlerinin daha aklı selim olduğunu söyledi. Bakanın neye dayanarak bu sonucu elde ettiğini anlamakta zorlanıyoruz. Bu tür sonuçlara varmak için ortada bir sebep yok. Bir kez daha altını çizmek istiyoruz ki, mevcut krizin tüm sorumluluğu Türkiye yönetimine aittir. Röportajda bir kez daha Türkiye'nin Rus savaş uçağına ilişkin Ankara'nın agresif eylemini çarptırmaya çalıştığını görüyoruz. Röportajda belirtildiği gibi Türk hükümetinin ilişkileri normalleştirmek için attığı adımlardan haberdar değiliz. Üstelik Ankara bu adımların neler olduğunu çok iyi biliyor. Bakan'ın Rus pilotun ölümünden sorumlu olduğu düşünülen Alparslan Çelik'in iadesine ilişkin cevabı da sempatikti: 'Terörist yasadışı silah bulundurmak suçundan tutuklandı. Ne Türk savcılar ne de mahkeme Rusya'yı memnun etmek için hareket etmeyecek.' Maalesef, Türk Bakanı'nın açıklamaları ikili ilişkilerin gerçek durumunun çarptırılması için Türkiye'de yürütülen bilgi kampanyasının bir parçasıdır. Bugün ilişkilerin normale dönmesi konusunun ele alınması için gerekli koşullar görünmüyor."

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...