Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

120 milyon Euro'luk tablo tavan arasında bulundu

120 milyon Euro'luk tablo tavan arasında bulundu

DÜNYA Haberleri

Fransa'nın güneyinde bir evin tavan arasında bulunan tablonun, ünlü İtalyan ressam Caravaggio'ya ait olduğu tahmin ediliyor.

Le Figaro gazetesi, ünlü ressamın yaklaşık 400 yıl önce yaptığı tablonun değerinin 120 milyon Euro civarında olduğunu duyurdu.  Yapımının ardından 100 yıl sonra kayıplara karışan tablonun Toulouse kenti yakınlarındaki eski bir evin çatısında 2014 yılında bulunduğunu duyuran gazete, evin sahibinin çatının su sızdırması üzerine tamirat için tavan arasına çıktığında bu değerli tabloyla karşılaştığını yazdı. Fransız sanat tarihi uzmanı Eric Turquin'ın görüşlerine yer verilen haberde, Caravaggio'nun ''Judith Beheading Holofernes'' adını taşıyan tabloyu 1604-1605 yılları arasında Roma'da yaptığı kaydedildi. Fransa'daki yasalara göre, ülke topraklarında bulunan bir sanat eserinin 30 ay boyunca yurt dışına çıkartılmasına yasak getirilirken, ulusal müzelerin bu eserleri para ödeyerek satın almasına öncelik veriliyor. Söz konusu haberin basında yer almasının ardından akşam saatlerinde bir açıklama yapan Fransız Kültür Bakanlığı, söz konusu tabloyu satın almak için girişim başlattığını duyurdu. Barok stili resmin öncüsü sayılan, gölge ve ışığı çok iyi kullanmasıyla tanınan ünlü İtalyan ressam, 1571- 1610 yılları arasında yaşamış ve 39 yaşında hayata gözlerini yummuştu.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...