Kırgızistan'da koalisyon Ceenbekov’u aday gösterecek

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Kırgızistan'da koalisyon Ceenbekov’u aday gösterecek

DÜNYA Haberleri  / AA

Kırgızistan'da koalisyonu oluşturan partiler, başbakanlık görevine Cumhurbaşkanlığı İdaresi Başkan Yardımcısı Cooronbay Ceenbekov’u aday gösterme kararı aldı.

Meclis Basın Merkezi’den yapılan açıklamada, hükümeti kurmakla görevlendirilen Sosyal Demokrat Partisi tarafından başbakanlık görevine aday gösterilen Ceenbekov’un, koalisyonu oluşturan partiler tarafından onaylandığı belirtildi.

Aday belirleme çalışmaları öncesinde Cumhurbaşkanı Almazbek Atambayev, meclisteki koalisyonu oluşturan siyasi parti liderleri kabulünde yaptığı konuşmada, “Meclis, kriz şartlarında ve ekim mevsiminin ortasında hükümeti mümkün olduğunca çabuk kurmalıdır. Hükümetin programında ve kabine yapısında olası değişiklikler daha sonra yapılabilir” ifadesini kullandı.

Koalisyondaki partilerin bu hafta içinde başbakan adayını ve kabine üyelerini, onay için meclise sunması bekleniyor.

Toplam 120 sandalyenin bulunduğu mecliste koalisyonu 4 parti oluşturuyor. Atambayev'in kurucusu olduğu Sosyal Demokrat Partisi'nin 38, Kırgızistan Partisi'nin 18, Kalkınma ve İlerleme Partisi'nin 13 ve Sosyalist Ata Meken Partisi'nin 11 milletvekili bulunuyor.

Bu arada, Meclis Başkanı Asılbek Ceenbekov’un, ağabeyi Ceenbekov’un başbakanlığının onaylanması halinde görevinden istifa edeceği belirtiliyor.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...