ABD, Somali'de Eş-Şebab kampını vurdu

Düzenleyen: / Kaynak: AA
ABD, Somali'de Eş-Şebab kampını vurdu

DÜNYA Haberleri  / AA

ABD Savunma Bakanlığı, Somali'de Eş-Şebab militanlarının kullandığı bir kampın vurulduğunu, hava saldırısında 12 militanın öldürüldüğünü bildirdi.

ABD Savunma Bakanlığı Sözcüsü Yüzbaşı Jeff Davies, düzenlediği basın toplantısında, pazartesi akşamı ve salı sabahı düzenlenen iki hava saldırısının Somali'deki Amerikan askerlerine yönelik "olası yakın tehdit" nedeniyle yapıldığını söyledi.

Davies, saldırılarının ABD için "kendini koruma" amacı taşıdığını belirtti, ülkenin güneyindeki Kismayo kenti yakınlarında bulunan kampa düzenlenen saldırılar hakkında daha fazla bilgi vermedi.

Silahlı bir örgüt olarak 2004'te kurulan Şebab, Somali'nin güney ve orta kesimlerinde kontrolü elinde bulunduruyor. Afrika Birliği Barış Gücü'ne bağlı 22 bin askerle desteklenen Somali ordusu, Şebab başta olmak üzere silahlı grupların denetimindeki bölgeleri geri almak amacıyla operasyon düzenliyor. ABD Savunma Bakanlığı, Somali hükümeti ve Afrika Birliği güçlerine Eş-Şebab ile mücadelesinde yardım ediyor.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...