Sudan'dan ABD'ye tepki

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Sudan'dan ABD'ye tepki

DÜNYA Haberleri  / AA

Sudan, ABD'nin Darfur referandumu ile ilgili tutumu nedeniyle Hartum maslahatgüzarının yerine geçici olarak görev yapan Moeling'i Dışişleri Bakanlığına çağırdı.

Sudan Dışişleri Bakanlığı'nın, ABD'nin Hartum maslahatgüzarının yerine geçici olarak görev yapan Benjamin Moeling'i ülkesinin Darfur referandumu hakkındaki tutumuyla ilgili bakanlığa çağırarak, protesto ettiği bildirildi.

Sudan Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ali Sadık, yaptığı basın açıklamasında, ABD'nin Hartum maslahatgüzarının yerine geçici olarak görev yapan Moeling'in bakanlığa çağrıldığını belirtti.

Sadık, Dışişleri Bakanlığı Vekili Abdulgani en-Naim'in, Moeling'e, ABD'nin referanduma ilişkin açıklamasını şiddetle kınadıklarını ve bunun özellikle barış çabalarına aykırı olduğunu ilettiğini kaydetti.

ABD'nin açıklamasının "yanlış mesaj" verdiğini kaydeden Sadık, söz konusu referandumun, uygar halkların mekanizması ve amaçlara ulaşmak için kullanılan bir araç olarak ''tüfekten daha iyi bir seçenek'' olduğunu kaydetti.

Sadık, bakanlığa çağrılan Moeling'ın, ülkesinin kargaşayı körüklemesini değil, Sudan'daki barış ile Darfur sorununun çözümünde aktif katkı sağlamasını umduğunu belirttiğini söyledi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...