Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

ABD muhalif gruplara uçaksavar verecek

Düzenleyen:
ABD muhalif gruplara uçaksavar verecek

DÜNYA Haberleri

Wall Street Journal gazetesi, ABD'nin muhaliflere desteği artırma kararı aldığını, bu çerçevede CIA'in ÖSO gibi gruplara uçaksavar vereceğini açıkladı.

Suriye'de Rusya ve Esad rejiminin hava saldırılarına karşı çaresiz kalan muhalif gruplara Amerika'dan ağır silah desteği geliyor. ABD'de yayınlanan Wall Street Journal gazetesi Merkezi Haber Alma Teşkilatı'nın (CIA) Türkiye ve Suudi Arabistan gibi yerel müttefiklerle birlikte çalışarak Suriye'deki muhalif gruplara daha güçlü silahlar vereceğini yazdı. Gazete, "B planı kapsamında siyasi duruşu açısından onay almış muhalif gruplara Suriye hava kuvvetlerine ait savaş uçaklarını ve topçu mevzilerini vurabilecek kapasitede silahların verilmesi düşünülüyor. Şubat ayında ABD Başkanı Barack Obama'nın askeri ve istihbarat danışmanları, Rusya'nın Suriye'de artan etkinliğine karşı bir hamle olarak tasarladığı B planı Beyaz Saray'a sunulmuş, ancak hayata geçirilmemişti. Şimdiyse, bu plan kapsamında muhalif gruplara verilebilecek silahların türleri konusunda yeni detaylar ortaya çıkmış durumda" diye yazdı. 
HER ŞEY CENEVRE’YE BAĞLI
Haber, CIA'nın bölge ülkelerin istihbarat şefleriyle 27 Şubat'ta başlayan ateşkesten önce yürüttüğü gizli görüşmeler sonucunda ABD'nin muhaliflere verilen silah desteğini artırması konusunda yeşil ışık yaktığı ifade edildi. "Ancak Beyaz Saray'ın hâlâ verilecek yeni silah tipleri konusunda resmi onayı gerekiyor" denilen haberde, "CIA'li yetkililer, bölgedeki müttefik ülkelere yeni silah sistemlerinin ancak Cenevre'deki görüşmelerin -yani A planının- tamamen çökmesi halinde verileceğini açıkça ifade etti. ABD'li bir yetkili, CIA'nın yeni planını 'Çıtayı yükseltmek' olarak niteliyor ve Obama yönetiminin şu anki odak noktasının siyasi çözüme ulaşmak olduğunu vurguluyor. Amerika böylece, Rusya'ya da, tekrar savaş haline dönülmesi durumunda daha fazla Rus pilotun ölüm tehlikesiyle karşı karşıya olacağı mesajını vermiş oluyor" ifadelerine yer verildi.

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...