'Suriye'deki ihlaller görüşmelerin ruhuna zarar verebilir'

Düzenleyen: / Kaynak: AA
'Suriye'deki ihlaller görüşmelerin ruhuna zarar verebilir'

DÜNYA Haberleri  / AA

BM Suriye Özel Temsilcisi de Mistura, Suriye'de taraflar arasındaki kısmi ateşkes ihlallerinin sık sık yaşanmasının Cenevre'deki Suriye görüşmelerine zarar verebileceği uyarısında bulundu.

Birleşmiş Milletler (BM) Suriye Özel Temsilcisi Staffan de Mistura, Cenevre'de başlayan Suriye görüşmelerinin yeni turunda Suriyeli muhaliflerin oluşturduğu Müzakere Yüksek Komitesi (MYK) heyeti ile görüşmesinin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, görüşmelerde önceliklerinin siyasi geçiş süreci, yönetim ve anayasa olduğunu söyledi.

MYK heyetini Moskova, Şam ve Tahran ziyaretleri hakkında bilgilendirdiğini ifade eden de Mistura, ziyaretlerin kötü geçtiği algısını düzeltmesi gerektiğini, Rusya, Suriye ve İran'ın, siyasi geçiş sürecine destek verdiğini belirtti.

"Çatışmaların durdurulması anlaşması hala uygulanıyor"
Ziyaretleri sırasında, Suriye'deki güvenlik durumunun kötüye gittiğine yönelik endişelerini gündeme getirdiğini anlatan de Mistura, "Ciddi hadiseler oldu ama buna çalı yangını diyemeyiz. Çatışmaların durdurulması anlaşması hala uygulanıyor." dedi.

BM çalışma grupları ile ateşkes ihlallerini ele alacaklarına işaret eden de Mistura, "Çatışmaların durdurulması anlaşmasının sık sık ihlal edilmesi görüşmelerin ruhuna ve güvene zarar verebilir." diye konuştu. 

"Doğrudan görüşmeler için tarih veremem"
De Mistura, rejim heyeti ve muhalifler arasında doğrudan görüşmelerin ne zaman başlayacağına ilişkin ise kesin bir tarih veremeyeceğini kaydetti.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...