Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

'İhlaller Esed rejiminin terörist olduğunun açık işareti'

Düzenleyen: / Kaynak: AA
'İhlaller Esed rejiminin terörist olduğunun açık işareti'

DÜNYA Haberleri  / AA

MYK Heyeti Başkanı Zoubi, Esed rejiminin siyasi çözüm arayışında ciddi olmadığını belirterek, "Rejim, mart ayında 420 varil bombası attı. Bu, rejimin terörist bir rejim olduğunun açık işareti." dedi.

Suriyeli muhaliflerin oluşturduğu Müzakere Yüksek Komitesi (MYK) Heyeti Başkanı Esad el-Zoubi başkanlığındaki grup, Birleşmiş Milletler (BM) Cenevre ofisinde Suriye görüşmelerinin ikinci turu kapsamında BM Suriye Özel Temsilcisi Staffan de Mistura ile bir araya geldi. 

Zoubi, görüşmenin ardından düzenlediği basın toplantısında, görüşmede, Suriye'deki tutuklu kadın ve çocukların serbest bırakılması ile rejimin ihlalleriyle istikrarsızlaşan ateşkese ilişkin pozisyonlarını De Mistura'ya bir kez daha dile getirdiklerini söyledi.

"Esed ve destekçileri bölgeyi tahrip etmeye hazır"
Suriyelilerin ateşkes sırasında biraz rahatlamayı umduğunu ancak rejimin buna izin vermediğini ifade eden Zoubi şöyle konuştu:

"Rejim, ateşkesi 2 binden kezden fazla ihlal etti. Rejim sadece mart ayında 420 varil bombası attı. Her biri 1 ton patlayıcıya eşit. Bu da Suriye’nin üzerine 420 ton patlayıcı atıldığı anlamına geliyor. Bu rejimin terörist bir rejim olduğunun açık işareti ve siyasi çözüm aramada ciddi değil. Krizi askeri yöntemlerle bitirmeye inanıyor ama bu askeri araçlar daha fazla yıkıma götürecek. Esed ve destekçileri Suriye’yi ve hatta bütün bölgeyi tahrip etmeye hazır."

"Rejim burada olmamak için sahte bahaneler üretiyor"
De Mistura ile BM’ye, Suriye’deki krize siyasi çözüm arayışındaki ciddiyetlerini kanıtlamak için masada bulunduklarını teyit ettiklerini vurgulayan Zoubi, "Suriye halkının temsilcileri olarak, siyasi çözüm aramak için buradayız ama bütün BM kararlarını çiğneyen rejim burada olmamak için sahte bahaneler üretiyor. Bu, rejimin siyasi çözüm arama konusunda ciddi olmadığını kanıtlıyor." dedi.

"Suriye'yi vuran hastalığın adının Esed olduğu açıktır"
Suriye'de tam icra gücüne sahip geçici yönetim organı kurulmasının, Esed ile rejimin sembol isimlerinin ayrılmasını zorunlu kılacağını De Mistura'ya ilettiklerine dikkati çeken Zoubi, "Suriye’yi vuran hastalığın Esed olduğu açıktır. Suriye ancak Esed’in ve rejimin sembol isimlerinin gitmesiyle iyileşebilir." diye konuştu.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...