Demokratlar başkanlık yarışını New York'ta yoğunlaştırdı

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Demokratlar başkanlık yarışını New York'ta yoğunlaştırdı

DÜNYA Haberleri  / AA

ABD'de 8 Kasım'da düzenlenecek başkanlık seçim süreci tüm hızıyla devam ederken Demokrat Parti aday adayları 19 Nisan'da ön seçimin yapılacağı New York'taki kampanyalarını yoğunlaştırdılar.

Vermont Senatörü Bernie Sanders, Washington Square Park'ta miting yaparken, eski Dışişleri Bakanı Hillary Clinton da Hispanik kökenli ve siyahi Amerikalıların yaşadığı Bronx'ta halka hitap etti.

Sanders'in Washington Square Park'taki mitinginde, sinema oyuncuları Rosario Dawson ve Tim Robbins, yönetmen Spike Lee ve pop grubu Vampire Weekend katılarak kalabalığı coşturdu. Clinton'ın akşam saatlerinde düzenlediği mitinge de bölgedeki toplu konut evlerinde yaşayan Amerikalılar katıldı.

Clinton'ın mitingine katılan posta çalışanı Sonia, AA muhabirine, "Sadece Hillary nitelikli aday. Obama'yı çok seviyorum. Hillary, Obama'nın yaptıklarını devam ettirmek istiyor. Bernie Sanders'i de seviyorum ama Hillary kazanırsa sorunları halledeceğini biliyorum." dedi.

Toplam 2 bin 383 delegenin olduğu partide, Clinton'un bin 790 delegesine karşılık, Sanders'in bin 113 delegesi bulunuyor.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...