ABD'li seçmenler demokrasi için mücadele veriyor

Düzenleyen: / Kaynak: Ensonhaber
ABD'li seçmenler demokrasi için mücadele veriyor

DÜNYA Haberleri  / Ensonhaber

ABD'deki seçim sisteminin değişmesini talep eden Demokrasi Baharı hareketinin düzenlediği protestolar 4. gününe girdi.

​Amerikan Kongresi'nin 4 ana başlıkta, acil önlem alması çağrısında bulunan Demokrasi Hareketi, paranın seçimlerdeki rolünün düşürülmesini, oy verme hakkının genişletilmesi ile korunmasının ve tüm ABD’lilerin hükümette eşit söz sahibi olmasının güvence altına alınmasını talep ediyor.

HÜKÜMET ZENGİN ÇIKAR GRUBUNUN KONTROLÜ ALTINDA

Gösteriyi organize edenlerden Kai Newkirk, basın açıklaması yaparak, ABD’deki demokrasi algısını eleştirdi. Newkirk, “Bizim hükümetimiz zengin çıkar gruplarının kontrolü altında. Kongre ise bu konuda sessiz. Bugün bunun böyle devam etmeyeceğini söylüyoruz.” dedi.

'SOSYALİST' BAŞKAN ADAYINDAN DESTEK

ABD Başkanlık yarışının Demokrat adaylarından Bernie Sanders da Demokrasi Baharı eylemlerine destek verdi. ABD'lilerin, hükümetin 'para' tarafından yönetildiğini anladığını belirten Sanders, buna tepki gösteren insanları görmekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

ABD'li seçmenler demokrasi için mücadele veriyor

Yanı sıra dün kongre binası önünde toplanan ve “Demokrasi Baharı” adlı grubu temsil eden göstericiler,“Parayı siyasete sokma”, “Herkesin bir oy hakkı var” yazılı pankartlar taşıdı.

AMERİKAN MEDYASI SESSİZ

Tüm bunlar yaşanırken Türkiye'deki Gezi olayları sırasında 24 saat canlı yayın yapıp, hemen her fotoğrafı ve videoyu "Türkiye'de polis şiddeti" manşetleriyle dünya gündemine taşıyan CNN, Fox Tv, MSNBC ABD'deki bol gözaltılı "demokrasi baharı" olaylarını görmezden geliyor.

ABD'li seçmenler demokrasi için mücadele veriyor

500 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Washington polisi, yasa dışı gösteri düzenledikleri gerekçesiyle kalabalığa önce uyarı yaptı. Gözaltına alınacaklarını bilen ve buna itiraz etmeyen çok sayıda kişi gözaltına alındı. Polis tarafından yapılan açıklamaya göre gözaltına alınanların sayısının 500'ü aştı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Ensonhaber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...