'Rejim görüşmelerin çökmesi için uğraşıyor'

Düzenleyen: / Kaynak: AA
'Rejim görüşmelerin çökmesi için uğraşıyor'

DÜNYA Haberleri  / AA

Suriyeli muhaliflerin oluşturduğu Müzakere Yüksek Komitesinin Sözcüsü Muslat, Cenevre'de siyasi geçişi müzakere etmek için bulunduklarını belirterek, "Rejim görüşmelerin çökmesi için uğraşıyor ama buna izin vermeyeceğiz." dedi.

Suriyeli muhaliflerin oluşturduğu Müzakere Yüksek Komitesinin (MYK) Sözcüsü Salim el-Muslat, Cenevre'de siyasi geçişi müzakere etmek için bulunduklarını belirterek, "Rejimin Suriye’de şu anda yaptığı seçimler gibi gayrimeşru eylemleri tartışmak için burada değiliz. Biz gerçek için buradayız. Rejim kendi rüyasından uyanmalı ve Suriye halkının değişim istediğini, değişimin de çok yakında geleceğini görmeli." dedi.

Muslat, Cenevre'deki Suriye görüşmelerinin dün başlayan yeni turuyla ilgili AA muhabirinin sorularını cevaplandırdı.

BM Suriye Özel Temsilcisi Staffan de Mistura'nın çözüm yönündeki çabalarını takdir ettiklerini belirten Muslat, Mistura'nın Şam, Tahran ve Moskova temaslarıyla ilgili "Umarız ziyaret ettiği ülkeler Suriye halkını terörizmden, bu rejimden, diktatörlükten korumak için doğru kararı verirler. Ama rejimin tarafında kalırlarsa bence bu yanlış karar olur" ifadesini kullandı.

Muslat, "Cenevre’de bir çözüm görmek istiyoruz. Çözüm için buradayız. Ne pahasına olursa olsun, ne kadar zaman alırsa alsın, yeter ki bu kabus sona ersin, yeter ki halkımız için olumlu sonuç alalım." diye konuştu

Rejim güçlerinin ve DAEŞ'in Halep'e yönelik saldırılarıyla ilgili Muslat, "Bugün Halep’te olanlar ve daha önce Palmira’da yaşananlar DAEŞ ile rejim arasındaki bağlantı olduğunu kanıtlıyor." dedi.

Muslat, Suriyeliler için yaptıkları nedeniyle Türkiye'ye teşekkür ederek "Türkiye çok uzun zamandır Suriyeliler için Suriye’nin kendisi gibidir. Türkiye ve Türk hükümeti Suriye halkı için büyük işler yaptı. Hep söylüyoruz, Türkiye Suriyelilere sınırlarından önce kalbini açtı." şeklinde konuştu.

Müzakere ve siyasi çözüm için Cenevre'de bulunduklarını vurgulayan Muslat, "Burada Suriye’nin geleceğini müzakere eden iki taraf var. Biz burada başarı için bulunuyoruz. Gerçekten ciddi bir muhatabımız olsa başarıya ulaşılabilir ama ciddi bir muhatabımız yok. Rejim bu görüşmelerin çökmesi için uğraşıyor ama buna izin vermeyeceğiz." diye konuştu.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...