Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

'İşçi Partisi, İngiltere'nin AB'de kalmasına ikna oldu'

Düzenleyen: / Kaynak: AA
'İşçi Partisi, İngiltere'nin AB'de kalmasına ikna oldu'

DÜNYA Haberleri  / AA

İngiltere'de ana muhalefetteki İşçi Partisi'nin lideri Corbyn, "İşçi Partisi, AB'de kalmanın, İngiliz halkının çıkarına olacağına ikna oldu" dedi.

İngiltere'de ana muhalefetteki İşçi Partisi'nin lideri Jeremy Corbyn, ülkesinin Avrupa Birliği'nden (AB) çıkıp çıkmayacağının belirleneceği referanduma ilişkin olarak, seçmene "Bu haziranda, İngiltere'yi Avrupa'da tutmak için oy verin" çağrısında bulundu.

Corbyn, başkentteki Londra Üniversitesinin Senate House binasında, ülkesinin AB'deki geleceğine ilişkin partisinin duruşunu dile getirdiği bir konuşma yaptı.

İngiltere'nin AB'de kalması yönünde yürütülen kampanyayı savunan Corbyn, ancak reform yapılmış bir AB için mücadele verilmesi gerektiğini bildirdi.

Partisinin, AB'nin İngiltere'de istihdam yaşattığı, ülkeye yatırım çektiği, işçilere, tüketicilere ve çevreye koruma sağladığına inandığını söyleyen Corbyn, "İşçi Partisi, AB'de kalmanın, İngiliz halkının çıkarına olacağına ikna oldu." dedi.

Küresel bir toplum olarak Avrupa kıtasının gelecek yüzyılda büyük zorluklarla karşılaşılacağını vurgulayan Corbyn, sözlerini şöyle sürdürdü:

"İklim değişikliğiyle nasıl mücadele edeceğiz? Küresel şirketlerin kendilerine fazla güvenmesiyle nasıl baş edeceğiz, (bu şirketlerin) adil vergi ödediklerinden nasıl emin olacağız? Siber mücadele ve terörle nasıl baş edilecek? Küreselleşme çağında işlerin korunduğundan ve adil ticaret yapıldığından nasıl emin olunacak? Dünya genelindeki büyük sığınmacı hareketliliğinin sebeplerine nasıl değinilecek? Bu zorluklarla yüzleşmede, AB vasıtasıyla kolektif uluslararası eylemin, hayati önem taşıyan bir etken olacağı net. Bu zorluklarla hep beraber yüzleşir, komşularımızla işbirliği yaparsak, İngiltere çok daha güçlü olacaktır." diye konuştu.

Yıllardır AB'nin aldığı birçok kararı eleştirdiğini ve eksik yönlerini dile getirmeye devam edeceğini belirten Corbyn, "Avrupa'nın değişmeye ihtiyacı var. Ancak bu değişim sadece AB'deki müttefiklerimizle çalışarak gerçekleşir. Eleştirel olmak ve birliğin üyesi olarak kalmaya ikna olmak tamamıyla mümkün." ifadesini kullandı.

İngiltere'de AB referandumu 23 Haziran'da yapılacak ve halka "İngiltere AB üyesi olarak kalmalı mı yoksa AB'den ayrılmalı mı?" sorusu yöneltilecek.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...