Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Yunanistan'dan ordusuna skandal ‘Türkiye emri’: Hazır olun

Düzenleyen:
Yunanistan'dan ordusuna skandal ‘Türkiye emri’: Hazır olun

DÜNYA Haberleri

Yunanistan'dan skandal bir açıklama geldi. Türkiye'yi provokasyon yapmakla suçlayarak, Silahlı Kuvvetleri'ne askeri teyakkuz durumunu kontrol etmek için tatbikat emri verdi.

Sputnik'e konuşan Yunanistan Savunma Bakanlığı’ndan bir yetkili, tatbikat emrinin Savunma Bakanı Panos Kammenos tarafından verildiğinin altını çizdi. İsmi açıklanmayan yetkili, "Teyakkuzda olmak için büyük bir tatbikat gerçekleştiriyoruz. Tarihsel olarak, Türkiye iç sorunlar yaşadığı dönemlerde bunu dışarıya yansıtmaya çalıştı. Bu nedenle hazır durumda bulunmalıyız" dedi.

Türk uçaklarının pazartesi günü hava sahasını ihlal ettiğini duyuran Yunanistan, söz konusu uçakların uluslararası kurallara uygun olarak uzaklaştırıldığını belirtmişti. Yunanistan Genelkurmay Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada, iki Türk F-16 çağının pazartesi yerel saatle 13.26’da Midilli, Sakız ve Oinousses adaları arasında Yunanistan hava sahasını ihlal ettiği aktarılmıştı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...