Ürdün'de Müslüman Kardeşler Teşkilatı ofisleri kapatıldı

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Ürdün'de Müslüman Kardeşler Teşkilatı ofisleri kapatıldı

DÜNYA Haberleri  / AA

Ürdün makamları, İhvan'ın başkentteki genel merkezi ve Ceraş kentindeki ofisinin ardından Madaba ve Mafrak'taki ofislerini de kapattı.

Ürdün makamlarının, Müslüman Kardeşler Teşkilatı'nın (İhvan) başkent Amman'daki genel merkezi ve Ceraş kentindeki ofisinin ardından Madaba ve Mafrak şehirlerindeki ofislerini de kapattığı bildirildi.

Madaba Valisi Muhammed es-Semiran, yaptığı yazılı açıklamada teşkilata ait ofislerin ülkede sivil toplum kurumu, dernek ve partilerin kuruluşu ve işleyişi hakkındaki kanuna muhalif olması ve gerekli izinlere sahip olmaması nedeniyle kapatıldığını belirtti.

Konuyla ilgili ayrıntılı bilgi verilmedi.

Öte yandan Abdulmecid Zenibat başkanlığında merkez teşkilattan ayrılarak dernekleşen "Müslüman Kardeşler Derneği"nden yapılan yazılı açıklamada, ülkenin ulusal bütünlüğünü bozan çağrılara karşı olduklarını belirtilerek, derneğin dün ve bugün kapatılan ruhsatsız ofisler ile yurt dışında yaşananlarla bağlantısının olmadığı vurgulandı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...