Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Azerbaycan: 18 Ermenistan askerinin cesedi iade edildi

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Azerbaycan: 18 Ermenistan askerinin cesedi iade edildi

DÜNYA Haberleri  / AA

Azerbaycan Esir, Kayıp ve Rehine Vatandaşlardan Sorumlu Devlet Komitesi, 1-5 Nisan'da Ermenistan'la cephe hattında yaşanan çatışmalar sonrasında 18 Ermenistan askerinin cesedinin iade edildiğini, 1 Azerbaycan askerinin arandığını duyurdu.

Komiteden yapılan açıklamada, çatışmalar sonrasında saldırıların durdurulması yönünde varılan mutabakatın ardından Ermeni güçlerine ait 18 cesedin karşı tarafa iade edildiği bildirildi. Daha sonra bir Ermeni askerin cesedinin de bulunarak karşı tarafın bilgilendirildiği, Azerbaycan'ın bu cesedin de geri vermeye hazır olduğu ifade edildi.

Savaş alanında kayıpların aranması sırasında Azerbaycan ordusundan Seymur Bahışov isimli bir askerin bulunamadığı, Ermeni tarafında olduğunun tahmin edildiği belirtildi.

Ermenistan tarafının Bahışov'la ilgili bilgi vermekten kaçındığı kaydedilen açıklamada, Azerbaycan'ın taraflar arasında varılan mutabakatın şartlarına tam uyduğu, karşı tarafa da aynı adımların atması gerektiği ifade edildi. 

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...