Arap Birliği'nden tutuklu Filistinlilere destek

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Arap Birliği'nden tutuklu Filistinlilere destek

DÜNYA Haberleri  / AA

Arap Birliği, tutuklu Filistinliler meselesinin uluslararası arenaya taşınması ve İsrail’in ihlallerinden dolayı uluslararası mahkemelerde yargılanması çağrısında bulundu.

Arap Birliği’nin 17 Nisan’da düzenlenecek Filistinli esirler günü münasebetiyle yayınladığı açıklamada, İsrail hapishanelerinde tutuklu Filistinliler meselesinin birliğin en önemli meseleleri arasında yer aldığı hatırlatılarak, söz konusu meseleyi uluslararası arenaya taşıma ve ihlallerinden dolayı İsrail’in uluslararası mahkemelerde yargılanması çağrısında bulunuldu.

"Yaklaşık 7 bin Filistinli mahkum bulunuyor"

Uluslararası toplumdan, tutuklu Filistinlileri serbest bırakması ve uluslararası kararları uygulaması için İsrail’e baskı yapması talep edilen açıklamada, tutuklu Filistinlilerin sağlığı konusunda ihmalkar davranan İsrail, tutuklulara olabileceklerden sorumlu tutuldu.

Dünyada işkenceyi meşru kabul eden tek devletin İsrail olduğu belirtilen açıklamada, İsrail’de halihazırda 480'i çocuk, 68'i kadın ve 6'sı milletvekili yaklaşık 7 bin Filistinli mahkumun yanı sıra 700’den fazla idari tutuklu bulunduğu ifade edildi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...