ABD'deki "Demokrasi Baharı"nda 100 gözaltı

Düzenleyen: / Kaynak: AA
ABD'deki "Demokrasi Baharı"nda 100 gözaltı

DÜNYA Haberleri  / AA

ABD'nin başkenti Washington'da paranın siyasetteki etkisini protesto için düzenlenen "Demokrasi Baharı" adlı gösterilerin dördüncü gününde yaklaşık 100 kişi gözaltına alındı.

ABD Kongre binası önünde toplanan yaklaşık 200 göstericiden yaklaşık 100'ü, yasa dışı gösteri yaptıkları gerekçesiyle polisin uyarmasına rağmen bina önünden ayrılmayınca haklarında işlem yapılmak üzere gözaltına alındı. Amerikan siyasetinin "paranın etkisinden arındırılması" gerektiğini savunan eylemcilerin bir kısmı ise Kongre binasının karşısındaki parkta sloganlar atarak protestolarını sürdürdü.

Kongre binasının yanında polisin belirlediği bölgeye götürülen göstericilere kelepçe takılmadı. Gözaltına alınacaklarını bilerek eylem yapan protestocular, polisin birkaç saat süren güvenlik soruşturmasından sonra serbest bırakıldı. Serbest bırakılanlar, parkta bekleyen diğer göstericilerin yanına döndü.

Amerikan siyasetinin yozlaştığını, seçimlerin de adil ve özgür olmadığını savunan protestocular ilk olarak pazartesi günü Kongre önünde toplanmış, ilk günkü eyleme binden fazla kişi katılmıştı. İlk günkü gösterilerde 400 kişinin gözaltına alındığı açıklanmıştı. 

İlerleyen günlerde gösteriye katılanların sayısı da gözaltına alınanlar da giderek azaldı. Bugünkülerle birlikte gözaltına alınanların sayısının 700'e yaklaştığı ancak bu kişilerin neredeyse tamamının serbest kaldığı açıklandı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...