Binlerce Suriyeli Türkiye sınırına geliyor

Düzenleyen:
Binlerce Suriyeli Türkiye sınırına geliyor

DÜNYA Haberleri

Suriye'nin kuzeyinde terör örgütü DAEŞ ile Suriyeli muhalifler arasında şiddetlenen çatışmalardan kaçan binlerce kişi Türkiye sınırına yöneliyor.

İnsan Hakları İzleme Örgütü, son 48 saatte 30 bin kişinin çatışma bölgesinden kaçtığını belirtti. Örgüt, sınırlarını açması için Türkiye'ye çağrıda bulundu.

İnsan Hakları İzleme Örgütü araştırmacısı Gerry Simpson, kaçanların büyük bölümünü, sınır hattında kurulan acil durum kamplarında kalan Suriyelilerin oluşturduğunu söyledi.

Binlerce Suriyeli Türkiye sınırına geliyor

"MAHŞERİ ÇATIŞMA"

Guardian gazetesinin haberine göre, son çatışmalar Kilis'in hemen karşısındaki Azez'in doğusunda bulunan Dabık kasabası civarında yoğunlaşıyor.

BBC Türkçe'nin haberine göre, muhalif güçler bir süredir Dabık'a doğru ilerleme kaydediyordu ancak son iki günde bazı mevzileri kaybettikleri anlaşılıyor.

Guardian, ulaştığı mültecilerin ifadelerine dayanarak, dün en az üç kişinin DAEŞ'in kamplarda açtığı ateş sonucu öldüğünü bildirdi. Anadolu Ajansı bu sayıyı iki olarak vermişti.

Guardian'a göre "DAEŞ liderleri, Dabık'ın mahşeri bir çatışmaya sahne olacağına inanıyor" ve burayı sonuna dek savunmaya kararlı. Gazeteye konuşan ÖSO kaynakları ise Dabık'ı alma niyetlerinin olmadığını, asıl niyetlerinin el Bab ile Rakka arasındaki (Alagöz'ün karşısına düşen) Minbic'e ilerlemek olduğunu belirtti.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...