İslam Zirvesi'nde İran'ı kızdıracak bildiri

Düzenleyen:
İslam Zirvesi'nde İran'ı kızdıracak bildiri

DÜNYA Haberleri

13. İslam Zirvesi'nin ortak bildirisinde İran'ın bölge ülkelerinin içişlerine karışması kınandı.

13. İslam Zirvesi ortak bildirisi yayınlandı. Bildiride İran'ın bölge ükelerinin içişlerine karışması kınandı. Ortak bildiride kınanan diğer bir ülke de Ermenistan oldu. Ermenistan'ın Azerbaycan'a karşı saldırgan tutumu bildiride kınandı.

İRAN KINANDI

İslam İşbirliği Teşkilatı 13. Zirvesi'nin sonuç bildirgesinde, aralarında IŞİD, Boko Haram, El Kaide ve PKK-PYD'nin de bulunduğu terör örgütleriyle mücadele edilmesi kararı alınırken, İslam Birliği ülkeleri ve dünyanın diğer bölgelerinde gerçekleşen terör saldırıları da kınandı.
İİT sonuç bildirisinde, İran'ın bölge ülkeleri ile Bahreyn, Yemen, Suriye ve Somali gibi üye ülkelerin içişlerine müdahalesinden ve teröre desteğini sürdürmesinden üzüntü duyulduğu bildirildi.

MÜLTECİLERE DİKKAT ÇEKİLDİ

Bildiride, terör güçleriyle mücadele edilmesi ve bunların bölge kazanmasını engellemek için çalışılması konusunda da İslam ülkelerinin ellerinden geleni yapması gerektiği vurgulandı.

Bildiride ayrıca, başta Suriyeliler olmak üzere savaş sonucu evlerinden edilen milyonlarca mültecinin yaşadığı acılara da dikkat çekildi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...