İvanov siyasilere af kararının arkasında olduğunu açıkladı

Düzenleyen: / Kaynak: AA
İvanov siyasilere af kararının arkasında olduğunu açıkladı

DÜNYA Haberleri  / AA

Makedonya Cumhurbaşkanı İvanov, siyasetçilere yönelik af kararı ile ilgili olarak, ''Kararımın devletin çıkarına olduğunu düşünüyorum ve arkasında duruyorum" dedi.

Makedonya Cumhurbaşkanı Gyorge İvanov, salı günü açıkladığı ülkedeki siyasetçilere yönelik hukuki işlemlerin durdurulması kararının arkasında durduğunu söyledi.

Karara ilişkin tepkiler üzerine basın toplantısı düzenleyen İvanov, ülke çıkarları gereği kararından vazgeçmeyeceğini belirterek, aldığı kararın siyasi krizden çıkmak ve siyasi partiler arasındaki gerilimi azaltmak için olduğu düşüncesinin bugün de arkasında durduğunu kaydetti.

İvanov, "Aldığım sorumluluğun farkındayım. Kararım ile ilgili tüm tepkileri dikkatlice takip ve analiz ettim. Kararımın devletin çıkarına olduğunu düşünüyorum ve arkasında duruyorum." diye konuştu.

Karardan yararlanacak bazı isimlerin "suçsuz olduklarını" savunarak, söz konusu aftan yararlanacaklar listesinde çıkarılması talebini değerlendiren İvanov, bu kişilerin yazılı başvuruda bulunarak af kararının iptalini talep edebileceklerini, başvurunun ardından konuyu hukukçuların değerlendireceğini ifade etti.

İvanov, sürece dahil olan uluslararası topluma da Prjino Antlaşması'ndan doğan yükümlülükleri yerine getirmeleri konusunda taraflara yardımcı olmaları çağrısında bulunarak, anlaşmayı imzalayan siyasi partilerden de üzerlerine düşeni yapmaları ve adil, demokratik ve güvenilir seçimlerin düzenlenmesini sağlamalarını istedi.

5 Haziran'daki erken genel seçimin ülkede yeni bir sayfa açacağını belirten İvanov, "Uluslararası topluma bir kez daha eylemleri konusunda dikkatli davranmaları çağrısında bulunuyorum." dedi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...